juuksekasvu vitamiinid

Pidev juuste väljalangemine, lõhenenud juukseotsad, kuivad ning elutud juuksed võivad olla vitamiinivaeguse tagajärg. Vaatame üle vitamiinid, mida peaksid regulaarselt sööma, et saavutada terved ning tugevad juuksed.

Vaatame üle vitamiinid, mida peaksid regulaarselt sööma, et saavutada terved ning tugevad juuksed. 

Juuksed vajavad toitaineid nagu kõik teised organid meie kehas ning nad saavad neid sellest, mida me sööme.

Juus sisaldab 70–80% proteiini ehk valku, seega peaksime sööma iga päev valgurikkaid toiduaineid nagu kala, linnuliha (väga valgurikas on kanaliha), kanamuna.

Et tagada juuste elastsus ja elujõulisus, peab meie organism saama piisavalt (1,5–2 liitrit) puhast joogivett päevas. Juuste jaoks on äärmiselt vajalikud ka omega-rasvhapped.

Kuna juus saab oma toitained kätte toiduahelas kõige viimasena, siis see tähendab, et pidades dieeti, mil kogu organismis tekib toitainete vaegus, ei jää juustele peaaegu midagi ning mõne aja möödudes hakkavad need välja langema. Kui pead dieeti, jälgi et su menüüs oleks ka piisavalt vitamiine ja toitaineid. 

Juuksed vajavad proteiini, täpsemalt keratiini, mida organism saab lihast, pähklitest, ubadest ja piimatoodetest, ja kui te lisate oma menüüsse roheliste lehtedega köögiviljad, lisanduvad siia veel ka B-vitamiinid.

Jälgige, et teie menüü sisaldab ka piisavas koguses rauda, mis aitab hoida juuksed läikivad ja väldib juukseotste lõhenemist.

A-vitamiin- nimetatakse ka retinooliks, mille puudus põhjustab juuste väljalangemist ja läike kadumist. Saamaks piisavalt A-vitamiini, söö maksa, taluvõid, munakollaseid, vahukoort ning joo täispiima.

B2-vitamiin annab juustele terve väljanägemise ning kui seda ei ole piisavalt, muutuvad juured rasvaseks ja otsad kuivaks.

Selle elemendi leiad piimatoodetes, munades, lihas ja maksas.

B3-vitamiini vajad, et juuksekasv ei aeglustuks ning et juuksed ei läheks enneaegselt halliks. Vältimaks sellist olukorda, olgu sinu igapäevamenüüs maapähklid, kala, loomaliha ja maks.

B6-vitamiin ennetab kõõma ja sügeluse tekkimist ning naha kuivamist.

Kõige rohkem B6-vitamiini annavad organismile pärm, täisteratooted, kana- ja sealiha, maks, neerud, munad, köögiviljad, soja, banaanid, pähklid, kartul ja kapsas.

B10-vitamiin sarnaneb oma toimelt B3-ga, kiirendades juuste kasvu ning säilitades loomulikku värvi.Selle leiad piimatoodetes, munakollastes, õllepärmis, riisis, kartulis, kalas ja pähklites.

E-vitamiin toidab juuri ning temast sõltub, kuidas juuksed välja näevad. Tema puudus kutsub esile juuste väljalangemise. E-vitamiini poolest on kõige rikkamad päevalilleõli, tomatid, lehtsalat, hernes, spinat, petersell ja kibuvitsamarjad.

Hairburst sisaldab kõiki neid vitamiine ning enamgi veel!:) 

Tooted leiad siit -> https://www.beunique.eu/et/kaubamargid/hairburst