Kas sa tead parimat moodust, kuidas saada lahti hallidest juustest, kõõmast ja katkistest juusteotstest? Eksperdid ütlevad, et sa peaksid sööma pähkleid, kinoad ja paprikat.

Pähklid hallide juuste vastu

Pähklid on toitainete poolest väga rikkad ja sellepärast suure toiteväärtusega. Pähklid sisaldavad looduslikke rasvhappeid. Paljud pähklid on head B2- ja E-vitamiini allikad ning neis leidub rikkalikult valke, folaate, kiudaineid. Samuti on neis mineraalaineid nagu magneesium, fosfor, kaalium, seleen ja vask. Viimasel neist, vasel, on oluline roll melaniini tootmises. Pigment, mis annab juustele värvi. Vähene vase sisaldus organismis on üheks põhjuseks, miks juuksed lähevad enneaegselt halliks.

Kinoa lopsakate juuste jaoks

Tuhmide ja elutute juuste põhjuseks on valguvaene toitumine. Juuksed aga koosnevad 96% valgust. Selles valguses on eriti kahjulik jätta näiteks hommikusöök vahele. Kinoa ehk tšiili hanemalts on ideaalne lahendus sellele probleemile. Kinoal on kõrge valgu- ja lüsiinisisaldus. Enamiku teraviljadega võrreldes on kinoa tunduvalt valgurikkam. Ta sisaldab kõiki 8 aminohapet, mis on taimemaailmas väga haruldane. Lüsiin on aga võtmetegur näiteks šampoonides, mis on mõeldud hõrenevate juuste raviks.

Munad juustekasvu soodustamiseks

Muna on fosfori-, väävli-, raua-, vase-, kaaliumi- ja naatriumiallikas. Munarebus on 80% kasvuvalku, peale selle skleroosivastast letsitiini, retinooli, D-vitamiini, tokoferooli ja B-grupi vitamiine. Tänu nendele ainetele muutuvad juuksed tugevamaks ja elastsemaks ja ergutavad ka juuksekasvu.

Austrid kõõmaraviks

Kui sul on kuivad juuksed ja kõõm, võib see olla tingitud tsingi puudumisest. Tsink aitab hoida higinäärmed, mis karvanääpsu ümbritsevad, töökorras. Madal tsingi tase aga muudab juuksed kuivaks. Austrid, krabid ja homaarid sisaldavad palju tsinki, samuti on abi ka kõrvitsaseemnetest.

Paprika lõhenenud juusteotstele

C-vitamiin kaitseb juukseid vabade radikaalide poolt tekitatud kahjustuste eest. See on väga oluline, et toota rasu ja kollageeni. Kuivad juuksed ja katkised juukseotsad on märk sellest, et sa ei saa toiduga piisavalt C-vitamiini. Punane paprika, tomatid, brokkoli ja maasikad on head C-vitamiini allikad.